top of page

OM MIG OG MINE VÆRKER

Jeg er en japansk kunstner, der har boet i Danmark siden 1997. Jeg udstiller mit arbejde ikke kun i Danmark, men også i nogle andre europæiske lande samt Japan. Jeg også udstillinger for at introducere japanske kunstnere i Danmark samt arrangerer musikkoncerter i forbindelse med mine udstillinger.

 

Jeg var væver i nogle år, efter jeg dimitterede Kyoto City University of Art (MFA 1983), og siden 1986 – i mere en 37 år - har jeg arbejdet med kalkerpapir. Udover kalkerpapir bruger jeg også polypropylen eller mat lamineret kalkerpapir til den offentlige kunst som et stabilt materiale.

               

I begyndelsen, da jeg brugte kalkerpapir, håbede jeg, at mine værker ville minde beskueren om noget rent og naturligt i denne verden. Men jeg begyndte efterhånden at være bevidst om en hudmembran imellem den gennemsigtighed og uigennemsigtighed, som kalkerpapir har. Jeg ønskede at fremvise noget mere, ikke kun rent eller naturligt, i denne verden. Nogle gange kan vi ikke se ting visuelt, men de findes i vores sind.

 

Fra 1996 har Jeg brugt bittesmå trekantede stykker i sit arbejde. Det symboliserer noget som et molekyle. Et molekyle af vand eller lys eller luft. Jeg ønsker at skabe en luftskulptur med disse små molekyler, ligesom det er pointillisme. Når jeg er bevidst om en hudmembran i luften, kan jeg føle usynlige ting. Det er noget, vi allerede har glemt eller ikke prøver at se. Men vi skal huske, og vi er nødt til at prøve at se. Der er en værdi i denne usynlige verden.

"Kalkerpapir har en gennemsigtighed og en uigennemsigtighed.

Det optager mig meget hvorledes kalkerpapir ligner en hudmembran.

Hudmembranen ligger mellem drøm og virkelighed.

Hudmembranen ligger mellem bevidsthed og adfærd.

Hudmembranen er til stede hvor liv opstår.

Hudmembranen er en del af mennesket.

Jeg ønsker at præsentere det rum, man er opmærksom på.

Hudmembranen er det ubevidste."

The scene of Norway Fjord
Detail of "Wave"
bottom of page