top of page

OM MIG OG MINE VÆRKER

Jeg er en japansk kunstner, der har boet i Danmark siden 1997. Jeg viser ikke kun mit arbejde i Danmark, men også i andre europæiske lande samt i Japan. Jeg kuraterer også udstillinger for at introducere japanske kunstnere i Danmark og af og til arrangerer jeg musikkoncerter under mine udstillinger. 

Jeg var væver i nogle år efter jeg dimitterede fra Kyoto City University of Art (MFA 1983.) Og jeg begyndte at bruge kalkerpapir fra 1986, så jeg har brugt kalkerpapir i mere end 30 år. Men ikke kun kalkerpapir, nu bruger jeg også polypropylen til kunst i offentlige rum, da det er et mere stabilt materiale.


I begyndelsen, da jeg brugte kalkerpapir, håbede jeg mine værker ville minde beskueren om noget rent og naturligt i denne verden. Men jeg begyndte efterhånden at være bevidst om en hudmembran mellem gennemsigtighed og uigennemsigtighed som kalkerpapir har. Så jeg ønskede at repræsentere noget mere, ikke kun rent eller naturligt, i denne verden. Nogle gange kan vi ikke se ting visuelt, men de findes i vores sind.

Fra 1996 har jeg brugt bittesmå trekantede stykker i mit arbejde. Det symboliserer noget som et molekyle. Et molekyle vand eller lys eller luft. Jeg vil gerne male som en form for Pointillisme med dette lille stykke som et molekyle. Når jeg er bevidst om en hudmembran i luften, kan jeg føle usynlige ting. Det er noget, vi allerede har glemt eller vi ikke prøver at se. Men vi skal huske, og vi er nødt til at prøve at se. Der er en værdi i denne usynlige verden.

 

"Kalkerpapir har en gennemsigtighed og en uigennemsigtighed.

Det optager mig meget hvorledes kalkerpapir ligner en hudmembran.

Hudmembranen ligger mellem drøm og virkelighed.

Hudmembranen ligger mellem bevidsthed og adfærd.

Hudmembranen er til stede hvor liv opstår.

Hudmembranen er en del af mennesket.

Jeg ønsker at præsentere det rum, man er opmærksom på.

Hudmembranen er det ubevidste."

bottom of page